Finca Los Pocitos – zrnková káva z Nikaragui pražená na espresso do kávovaru.
    • Finca Los Pocitos – zrnková káva z Nikaragui pražená na espresso do kávovaru.

    Lázeňská káva - Nicaragua – Finca Los Pocitos | Espresso

    Tuto kávu již nepražíme. Zkuste kávu z čerstvých sklizní

    Úroveň pražení

    Kyselost

    Příprava
    espresso

    Chuťový profil: Grep, Vanilka, toffifee

    Zrnka z farmy Los Pocitos jsou kombinací zábavné chuti a dobrého pocitu z ochrany přírody. Kávové farmy v Nikaragui přináší světu vysoce kvalitní kávu a také ochranu před silným odlesňováním.


    Minimální trvanlivost je 1 rok od data pražení.
    Nejlépe chutná 1-2. týdny po upražení.
    Pro maximální chuť spotřebujte do 3 měsíců.

    Číslo produktu: 4603 | Kód: K4603

    Popis a vlastnosti Dotazy (3)

    Spokojení zákazníci

    98% spokojených zákazníků

    Čerstvá káva

    pražíme 15 druhů káv

    Vše pro přípravu kávy

    190 kávových značek

    Doprava zdarma

    při objednávce nad 1490 Kč

    Pražená káva: Finca Los Pocitos

    • země Nikaragua
    • oblast Jinotega
    • producent Saxony Estate Coffee, S. A.
    • nadmořská výška 950
    • druh 100% Arabika
    • odrůda Sarchimor
    • zpracování promytá
    • pražení na espresso
    šálek espressa z pražírny Lázeňská káva

    Káva z Finca Los Pocitos

    Příroda Nikaragui a regionu Jinotega je známá jako země jezer a sopek. Vysoká kvalita sopečné půdy a dostatečná vlhkost je to, co kávovníky potřebují. Biologická rozmanitost udržuje půdu zdravou pro kvalitní produkci kávy.

    Farma Los Pocitos patří pod organizaci Saxony Estate Coffee. V horách regionu Jinotega je obklopena původním lesním porostem i divokou zvěří v okolí. Ve stínu letitých dřevin se kávovníkům skvěle daří a rosou takto v harmonii s tradiční flórou i faunou rezervace Peñas Blancas, do které kávová farma částečně přesahuje.

    mapa Hondurasu region San Juanillo

    Čím je Nikaragua – káva Los Pocitos tak speciální?

    Kávové farmy jako Los Pocitos pomáhají zachovat tradiční přírodu v Nikaragui. Zabraňují rapidnímu odlesňování a vytváří tak místo, které kombinuje divoce rostoucí rostliny a zemědělskou výsadbu.

    Tato spolupráce nese skvělé výsledky v podobě bohaté zeminy pro kvalitní růst kávy. Ruční sběr a plně promyté zpracování znamenají selekci nevhodných plodů. Výsledkem je vysoce kvalitní káva se skvělou chutí.

    Kávovníky odrůdy Bourbon.

    Jak bude chutnat tento šálek kávy?

    Mezi tradiční znaky v chuti káv z Nikaragui patří hebké tělo kávy a vyladěná kombinace citrusové nakyslosti s plnou sladkostí čokolády či karamelu. Tyto tóny jemně doprovází jasnost a florální aroma.

    Ani u této kávy se nemusíte obávat nudy v šálku. Naopak poznáte příjemnou hru grepu a sladkých tónů připomínající bonbóny toffifee. Komplexní zážitek zakulacuje nasládlá vůně vanilky.

    Doporučujeme na přípravu espressa. Právě pro tuto metodu přípravy kávy byl vytvořen profil středního pražení. Kromě použití na espresso z pákového nebo automatického kávovaru si kávu užijete i z Moka konvičky či džezvy.

    Majitelka kávové farmy Las Mariposas - Gloria Masariegos Amaya.

    O značce Lázeňská káva

    Jsme nadšenci do výběrové kávy a do celého kávového světa. Každý týden pro vás pražíme čerstvou kávu z různých koutů světa. Nabízíme také kávové zařízení pro kavárny, ale i pro domácí nadšence. Pokud si nebudete vědět rady, neváhejte a ozvěte se nám, rádi vám pomůžeme s výběrem. 

    Parametry

    Země
    Nikaragua
    Použití
    Espresso
    Oblast
    Jinotega
    Nadmořská výška
    950 m. n. m.
    Farma
    Finca Los Pocitos
    Druh
    Arabica
    Varieta
    Sarchimor
    Zpracování
    Promytá (mokrá)
    Chuťové vlastnosti
    Grep
    Vanilka
    toffifee
    Kyselost kávy
    Méně kyselá
    Metoda přípravy
    Džezva
    Espresso
    Moka konvička
    Vacuum Pot
    Produkce
    Single farm
    Single origin

    Velkoobchodní odběr kávy

    Poptejte velkobchodní slevu nebo si nechte vytvořit nezávaznou nabídku na pravidelný odběr.
    Možností je i se zajištěním technologií a servisu.
    Zjistit více

    <p>Kde se nejčastěji pěstuje káva? <a href="https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/">Producenti kávy</a> na blogu</p> <p>Region v dané zemi, kde byla káva vypěstována.</p> <p>Nadmořská výška ovlivňuje pěstování kávovníků a tím se podílí na finální chuti pražené kávy.</p> <p>Existuje mnoho druhů kávy, které se liší podle původu, zpracování a chuti. Nicméně, všechny tyto druhy pocházejí z několika hlavních druhů kávovníků. </p> <p>Konkrétní druh Arabiky. Každá varieta má svou chuťovou charakteristiku, ale i výnos nebo odolnost. <a href="https://www.lazenskakava.cz/tag/arabica/">https://www.lazenskakava.cz/tag/arabica/</a></p> <p>Zpracování kávových třešní před pražením. Ovlivní významně chuť kávy.</p> <p>Mezi <a href="https://www.lazenskakava.cz/jak-je-to-se-zpracovanim-kavy/">základní zpracování kávy</a> patří:</p> <p>"<b>Suché (<em>natural</em>)</b>" zpracovaná káva je obecně sladší, má výraznější tělo, dosahuje menší kyselosti.</p> <p>"<strong>Promyté (<em>washed</em>)</strong>" zpracovaná káva je jemnější a dosahuje obecně více kyselosti.</p> <p>"<strong>Medové (<em>honey</em>)</strong>" zpracování dává kávě sladké tóny, spíš plnější chuti.  </p> <p>Přirozený chuťový profil, který káva, podobně jako víno, nabízí. Může jít do několika základních směrů, jedním jsou oříškové a čokoládové tóny. Dalším častým jsou ovocnější tóny. </p> <p>Doporučené pražení podle typu přípravy. "Espresso" pro pákové a automatické kávovary. "Filtr" obecně světlejší pražení pro alternativní způsoby jako překapávač, frenchpress, aeropress, aj.</p> <p>Farma kávy je typem zemědělského podniku zaměřeného na pěstování kávovníků, z nichž se získávají kávová zrna používaná pro výrobu kávy. Tato odvětví je klíčové pro ekonomiky mnoha zemí, zejména v Latinské Americe, Africe a Asii. <a href="https://www.lazenskakava.cz/pestovani-kvay-v-blizkosti-sopek/">https://www.lazenskakava.cz/pestovani-kvay-v-blizkosti-sopek/</a></p> <p>Kyselost ovlivňuje pražení, druh kávy i její zpracování. Jak je to s <a href="https://www.lazenskakava.cz/kyselost-v-kave/" target="_blank">kyselostí kávy</a> se dočtete na blogu.</p> <p>Příprava kávy je umění a existuje mnoho metod, jak dosáhnout různých chutí a textur. Milovníkům kávy experimentovat a najít svou oblíbenou metodu přípravy.<a href="https://www.lazenskakava.cz/alternativni-metody-pripravy/">https://www.lazenskakava.cz/alternativni-metody-pripravy/</a></p> <p>Produkce kávy je rozsáhlý proces, který zahrnuje několik fází od pěstování kávových stromů až po pražení kávových zrn. Káva je jedním z nejvíce obchodovaných komodit na světě a její produkce má významný dopad na ekonomiky mnoha zemí, zejména v rozvojovém světě. Celkově je produkce kávy komplexní a pracný proces, který zahrnuje mnoho kroků od farmy až po šálek. <a href="https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/">https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/</a></p>