Tatarka v těhotenst...
 
Oznámení
Smazat vše

Tatarka v těhotenství

4 Příspěvky
4 Uživatelé
0 Reactions
84 Zobrazeno
Makus
Příspěvky: 21
Úvodní téma
(@maki)
Předškolák
Přidal se: před 2 měsíce

Ahoj, holky, ráda bych se zeptala – máte nějaké osvědčené informace ohledně tatarky a majonézy v těhotenství? 🤔 Miluju tatarku k hranolkám nebo k masu, ale teď váhám, jestli je bezpečná. Vím, že domácí tatarka s čerstvými vejci může být riziková kvůli salmonele, ale co ta kupovaná? Máte s tím nějakou zkušenost, jedly jste ji v těhotenství, nebo je lepší se jí úplně vyhnout?

Díky za rady! 😊

3 Odpovědí
Vivi
Příspěvky: 10
 Vivi
(@vivi)
Zvídavé batole
Přidal se: před 1 měsíc

Já jsem v těhotenství kupovanou tatarku normálně jedla, ale vybírala jsem tu pasterizovanou, kde jsou vejce tepelně upravená a riziko salmonely je minimální. Občas jsem si ji i ředila bílým jogurtem, aby nebyla tak těžká. 😊 Když jsem měla chuť na domácí, dělala jsem si verzi z jogurtu, hořčice a trochy kyselé okurky – není to úplně stejné, ale docela to uspokojilo chutě. 😄 Pokud nemáš nějaké zažívací potíže, myslím, že v rozumném množství se kupované bát nemusíš.

Odpověď



Agata
Příspěvky: 29
(@agata)
Předškolák
Přidal se: před 11 měsíců

Kupovaná tatarka s pasterizovanými vejci je bezpečná, jen s mírou.

 

 

Odpověď
Renny
Příspěvky: 44
(@renny)
Školák
Přidal se: před 11 měsíců

Maki, úplně tě chápu, já mám v těhotenství taky chutě, kterým se těžko odolává! 😄 Kupovaná tatarka je v pohodě, pokud má pasterizovaná vejce – což většina běžných značek má. Já si ji občas dávám, ale spíš k pečeným bramborám než ke smaženým hranolkům, protože těžká jídla mi teď moc nesedí. A když mám výčitky, tak si ji smíchám s jogurtem, jak psala Vivi. 😃 Takže za mě žádná panika, jen zdravý rozum!

Odpověď