Mám otázku, která vyvstala s naší dnešní diskuze s kamarádkami. Co děláte s plesnivou zeleninou. K mému šoku, mé kamarádky zeleninu nevyhodí, ale jednoduše odkrojí plesnivou část. Nevím jak moc je to běžné, ale u nás se zkrátka vdycky co bylo plesnivé vyhodilo - nepovažuji to za zdravé. Kamarádky se mi zase smějí, že plýtvám jídlem. Na interentu lze dohledat informace a tak nějak se všude píše, že pokud se jedná o tvrdou zeleninu a plíseň je malá, nemusí být zelenina kontaminovaná celá a tedy je v pořádku ji odkrojit - ALE, já bych prostě nemohla. Já osobně vyhazuji i balení borůvek, pokud je jedna z nich plesnivá.
Tak se chci zeptat, jak to máte vy? Štítíte se plísně jako já nebo se snažíte zachránit, co jde?
No ne, já také v každém případě vyhazuji. Jako jednu plesnivou borůvku v balení, to bych asi nevyhodila celé, ale jinak - např. plesnivá paprika, tak řpece nebudu odkrajovat.Raději si vezmu novou/čerstvou papriku přece. Nebudu jíst plíseň!
Ano, souhlas! Jsem odpůrce vyhozvání a plýtvání jídla, ale zas jako plesnivé jídlo jíst taky nebudu a už vůbec ne aby to jedly děti!
Vyhazujeme!
Samozřejmě, že vyhodit!!!