restaurace s detskym koutkem v Liberci

Restaurace s dětským koutkem v Liberci

10 tipů, kde v Liberci posedět s dětmi

Chystáte rodinnou oslavu nebo si jen chcete dopřát pohodový oběd s dětmi v Liberci? Severočeská metropole nabízí řadu restaurací, bister a kaváren, ne všechny jsou však vhodné pro klidné a příjemné stolování s dětmi. Aby byl váš oběd bez starostí a děti se dobře zabavily, vybrali jsme pro vás 10 vhodných míst. Najdete zde nejen kvalitní jídlo, ale i dětské koutky, kde si vaše ratolesti mohou pohrát. Ať už jste z Liberce nebo jste tu na výletě, tento seznam vám určitě přijde vhod.

10 tipů na restaurace s dětským koutkem – Liberec

1. ZOO 1320

Masarykova 1320, Liberec-Staré město

Pokud hledáte místo pro kvalitní (nejen) nedělní oběd s dětmi, restaurace Zoo 1320 vás rozhodně nezklame. Naše oblíbená restaurace disponuje odděleným dětským koutkem s hračkami, televizí a skluzavkou. Výhodou tohoto prostoru je, že se nachází přímo u několika stolů, a tak máte neustále přehled o tom, co vaše děti v koutku dělají. Pokud chcete mít jistotu míst přímo u koutku, doporučuji udělat rezervaci. Tyto stoly jsou nejoblíbenější a bývají často plné. Pro větší děti, které rády malují, jsou k dispozici pastelky a pracovní listy s omalovánkami, které mohou vyplňovat přímo u stolu s vámi.

V restaurace Zoo 1320 perfektně vaří. V nabídce najdete dětská jídla, denní menu a další speciality. Naše děti milují domácí limonády, které vám v restauraci ochotně připraví. Obsluha je milá a přátelská k dětem. Na toaletách se nachází přebalovací pult, a tak návštěvu hravě zvládnete i s nejmenšími kojenci. Menší nevýhodou může být poloha restaurace, která se nachází v patře, a tak příjezd s kočárkem je trochu omezený.

2. Kavárna Bylo nebylo

Borový vrch 165/12, Liberec-Pavlovice

Kavárna Bylo nebylo je jednou z nejoblíbenějších kaváren s dětským koutkem v Liberci. Místní tuto kavárnu dobře znají, jedná se o místo dokonalé pro děti. Herna se nachází v libereckých Pavlovicích v útulném starém době, který je kompletně dětem přizpůsobený. V teplém počasí si můžete vychutnat lahodnou kávu a domácí dortíky přímo venku na zahradě určené pro děti.

Myslete na to, že herna je pro veřejnost otevřená pouze ve všední dny a je potřeba si dopředu zavolat a udělat rezervaci. Uvnitř kavárny se nachází několik stolečků, které je nutné předem rezervovat, protože bývají obsazené. Pokud hledáte ideální místo na dětskou oslavu pro děti do 8 let, Bylo nebylo má rezervované víkendy právě na oslavy. Majitelka vám hernu vyzdobí podle vašich představ a ochotně vám upeče dort na přání pro vašeho oslavence.

Vychutnejte si domácí limonády, dortíky a další speciality, které většinou peče sama paní majitelka. Na toaletě najdete všechno potřebné vybavení pro přebalování dětí, nočníky a další vychytávky. Tak se nemusíte bát přijít i s nejmenšími kojenci.

3. Bistro Tulipan

Kostelní 9/7, Liberec

Téměř v centru Liberce najdete toto skvělé bistro s dětským koutkem. Bistro Tulipan se specializuje na snídaně a obědy, mají otevřeno každý všední den od 7.30 do 15 hodin. Velkou výhodou tohoto místa je samostatný dětský koutek v prvním patře budovy. V přízemí si objednáte oběd, polévku nebo jen zákusek a můžete si ho vzít s sebou do patra, kde se v klidu najíte a vaše děti si pěkně pohrají.

Bistro zřizuje sociální podnik TULIPAN, který funguje už od roku 2016. Svoji návštěvou podpoříte podnik, který se snaží ulehčit život handicapovaným osobám. Restaurace s dětským koutkem v Liberci nabízí kvalitní a dobré jídlo za přijatelné ceny.

4. Hotel Petra

Ještědská 680/121, Liberec-Hanychov

Součástí hotelu Petra v Horním Hanychově pod Ještědem je i restaurace s dětským koutkem. V letním období si můžete dát skvělou večeři nebo denní menu na terase a děti si mohou hrát na venkovním hřišti. Vnitřní koutek je menší s pár hračkami a skluzavkou. Nachází se přímo u stolů, a tak máte na děti stálý dohled. Restaurace nabízí kvalitní česká jídla za přijatelné ceny. Vybavení a exteriér je starší, ale panuje zde poklidná a tradiční atmosféra. Pokud hledáte místo, kde se dobře najíte cestou na Ještěd, restaurace Petra pro vás bude skvělým útočištěm.

5. Kavárna Dolicafe

Ampérova 649, Liberec

Naším oblíbeným místem je úchvatná kavárna s dětským koutkem a venkovním hřištěm v liberecké části pod Ještědem. Kavárna Dolicafe je součástí zubní kliniky, která se specializuje na dětské pacienty a celkové prostředí je dětem perfektně uzpůsobené. Venku na terase je menší hřiště se skluzavkou a hračkami. Uvnitř najdete malý koutek s dětským stolečkem a židličkami, knížky, hračky a stavebnice.

V kavárně vám ochotně připraví výbornou kávu, snídaně, dortíky a o všední dny také obědy. V sobotu si zde můžete užít čas s rodinou a objednat si dokonalý brunch, jehož nabídka se aktualizuje každý týden. Tuto rozšířenou snídani kavárna nabízí od 9 do 13 hodin. Pochutnáte si nejčastěji na palačinkách, vaflích, omeletě nebo míchaných vajíčkách. K dispozici je vždy jedna slaná a jedna sladká verze. Brunch je opravdu luxusní a určitě stojí za návštěvu.

6. Zámecká konírna

Tanvaldská 49, Liberec-Vratislavice nad Nisou

Restaurace Zámecká konírna se nachází ve Vratislavicích nad Nisou a je známá svou rodinnou atmosférou a širokou nabídkou české i mezinárodní kuchyně. S dětmi rozhodně oceníte zejména letní zahrádku s venkovním dětským koutkem, který nabízí ideální prostředí pro rodinné obědy. Restaurace dbá na kvalitu surovin a čerstvost, což spolu s dětským menu zajišťuje příjemný zážitek i pro ty nejmenší. Menší nevýhodou je absence vnitřního dětského koutku.

Zámecká konírna má zde své místo, protože se nachází v zámeckém parku ve Vratislavicích nad Nisou. Součástí tohoto parku je i krásné dětské hřiště, o kterém si můžete přečíst v našem článku. Poblíž najdete také příjemnou kavárnu Bez konceptu, pokud máte chuť jen na kávu nebo dortík.

7. Kavárna Mami na kafe

Barvířská 275/16, Liberec

Maminakafe je rodinná kavárna v Liberci, která je speciálně navržena pro maminky s dětmi. Příjemná majitelka je sama mámou, a proto se rozhodla vytvořit v Liberci takové prostředí pro děti, které jí samotné chybělo. Kavárna nabízí příjemné posezení pro rodiče a velký dětský koutek, kde si děti mohou hrát s moderními, čistými hračkami. K dispozici je také koutek pro menší děti, který je ohraničený a víte, že vám vaši pokladi nikam neutečou. Zapůjčit si zde můžete také celou řadu her.

Maminakafe vás uchvátí také venkovním hřištěm s uzavřeným prostorem, kde rodiče mohou děti nechat bez obav hrát. Venkovní prostor je opravdu velký, v létě se zde nachází dokonce bazén. Kavárna nabízí také hlídání dětí a pořádá různé akce, jako jsou například divadla nebo dětské přespávačky.

8. Pizza Café Restaurant Milenium

Baarova 49/3, Liberec

Pokud mají vaši nejmenší rádi pizzu, Pizzeria Milenium bude pro vás skvělou volbou. Restaurace se nachází poblíž liberecké nemocnice a nabízí širokou nabídku pizzy, těstovin, salátů a dezertů. Jedná se o jednu z mála libereckých restaurací s vnitřním hraním pro děti. Pokud tedy máte rádi italskou kuchyni a chcete si ji dopřát v restauraci s dětským koutkem v Liberci, neváhejte navštívit Milenium.

9. Da Giorgio

Klostermannova 678, Liberec – Staré Město

Naší oblíbenou letní restaurací je pizzeria Da Giorgio, italská restaurace, která nabízí autentickou středomořskou kuchyni. Menu zahrnuje široký výběr z pizzy, těstovin a specialit připravovaných z čerstvých surovin. Restaurace zaujme útulným prostředím a přátelskou atmosférou, ideální pro rodinné obědy nebo romantické večeře. Součástí velké letní terasy je fontána, trampolína pro děti, houpačky a klouzačka. Nevýhodou pro vás může být absence vnitřního dětského koutku.

10. Královská zahrada zábavní centrum Babylon

Nitranská 415/1, Liberec-Jeřáb

Tato příjemná kavárna nesoucí název Královská zahrada se nachází v zábavním centru Babylon. Pokud tedy máte cestu kolem nebo si jdete hrát přímo do Babylonu, stavte se zde na kávu a dortík. Královská zahrada v zábavním centru vás zaujme originální steampunkovou výzdobou a širokou nabídkou kávových specialit, zákusků a osvěžujících koktejlů.

Pro děti je zde připraven dětský koutek a oblíbená kuličková zmrzlina ICE'N'GO!, která nabízí nevšední chuťový zážitek. V dětském koutku se nacházejí židličky a stolečky, kostky na stavění a televize. Vedle kavárny je také jezdící vláček a kolotoč pro děti, doporučuji tedy drobné s sebou!

TIP: Plánujete pobýt v Liberci delší dobu? Podívejte se na nejlepší dětská hřiště v Liberci, kde se děti proběhnou a zabaví.