Trime Kids DHA + D3/K2 – RECENZE

Testovali jsme doplňky stravy s omega-3 a vitaminem D pro děti a mezi nimi i Trime Kids DHA + D3/K2

omega 3 pro deti

Chcete doplnit omega-3 mastné kyseliny a vitamin D u vašich dětí? Pro ně je jako na míru vytvořený komplexní doplněk stravy od firmy Trime, který obsahuje DHA, vitamin D3 i K2. Již nějakou dobu se v redakci zabýváme testováním doplňků stravy, které obsahují vitamín D a omega-3 mastné kyseliny. Trime Kids jsme podrobili důkladnému testování a sepsali pro vás podrobnou recenzi. Jak naše hodnocení dopadlo? Pojďme se na to společně podívat.

Testování a recenze

Trime Kids jsme v redakci nejprve sami ochutnali a následně nechali zhodnotit dětmi ve věku 2 a 5 let. Recenzi pro vás napsala a doplněk stravy otestovala nutriční specialistka Katka, která se zaměřila nejen na jeho chuť, ale i na složení a funkčnost.

Shrnutí recenze

  • Obsahuje tři nejčastěji chybějící mikronutrienty
  • Všechny složky jsou rostlinného původu
  • Vhodný pro vegetariány i vegany
  • Praktické dávkování pumpičkou
  • Vhodné pro děti od 12 měsíců
  • Český produkt
  • Čisté složení – neobsahuje kontaminanty ani aditiva
  • Chuť není pro děti atraktivní
  • Vyšší cena na dávku v porovnání s ostatními produkty
  • Z omega-3 obsahuje pouze DHA

Zjistit aktuální cenu

Složení

Složení doplňku stravy Trime Kids je pečlivě navrženo tak, aby pokrývalo klíčové potřeby dětí pro správný vývoj a podporu imunity. Tento doplněk se zaměřuje na posílení mozkové činnosti, zdraví kostí a celkovou imunitu díky synergickému působení vysoce kvalitních složek. Trime Kids si zakládá na čistotě a kvalitě složení, což je přesně to, co by rodiče měli při výběru doplňků stravy pro své děti hledat. Jako jeden z mála doplňků stravy obsahuje kombinaci DHA, vitaminu D3 a vitaminu K2.

Z jakých látek se Trime Kids skládá?

Rozbor ingrediencí

Pro více informací klikněte na danou látku:

DHA

Funkce: výživa buněčných membrán, vývoj kognitivních funkcí, vývoj zraku, optimální funkce mozku – pozornost a soustředění

Původ: DHA z mikrořas Schizochytrium sp. (rostlinný zdroj) – minimální riziko kontaminace

Obsah: 248 mg v denní dávce

Vitamin D3

Funkce: normální činnost imunitního systému, dělení buněk, vstřebávání vápníku a fosforu – nezbytný pro vývoj a funkci kostí, svalů a zubů

Původ: cholekalciferol z geneticky nemodifikované řasy Algae (rostlinný zdroj)

Obsah: 400 UI v denní dávce (200 % referenční hodnota příjmu)

Vitamin K2

Funkce: podpora zdraví kostí a kardiovaskulárního systému

Původ: K2-MK7 z geneticky nemodifikovaného kmene Bacillus subtilis natto (získaný přirozenou fermentací)

Obsah: 5 μg (6,67 % referenční hodnota příjmu)

Jako hlavní výhodu tohoto produktu vnímám jeho velmi čisté složení. Neobsahuje žádná aditiva, aromata, konzervanty ani dochucovadla. Všechny složky jsou aktivní a v maximálně využitelné míře. Mikronutrienty jsou získávány šetrnými procesy s ohledem ne ekologii a jsou rostlinného původu. Klíčové omega-3 mastné kyseliny pro správný vývoj jsou DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová).

V porovnání s dalšími doplňky stravy zaměřenými pouze na omega-3 mastné kyseliny, obsahuje produkt od Trime pouze DHA, a to v menším množství než konkurence. Množství vitaminu D je srovnatelné s ostatními (můžete se dočíst v našem srovnání vitaminu D pro děti), což naznačuje, že Trime se primárně zaměřuje na doplnění vitaminu D a je doplněn o DHA a K2. Pokud tedy plánujete začít u dětí suplementovat vitamin D, Trime Kids bude pro vás skvělou volbou, protože kromě vitaminu D získáte i další klíčové látky – DHA a vitamin K2.

Chuť

Největší překážkou suplementace omega-3 doplňků stravy u dětí je jejich chuť. A jinak tomu není ani u Trime Kids. Ačkoliv je DHA rostlinného původu, chuť mikrořas je výrazná, hořká a je hodně cítit. Pokud jsou děti starší, tak chuť a atraktivita doplňku je pro ně rozhodující. Našim dětem tento produkt vůbec nechutná. Zkuste Trime kids přidat do oblíbeného smoothie nebo kaše, která má výraznou chuť, aby děti přidání doplňku do stravy nepoznaly.

Při výrobě doplňků stravy s omega 3 mastnými kyselinami chápu použití ovocných aromat a dochucovadel (bez cukru). Citrónová příchuť dělá produkt pro děti atraktivnější, a tak s jeho užíváním nemají takový problém. I když je čistota složení Trime Kids obdivuhodná, u starších dětí může absence příchutí představovat překážku, a mohou proto doplněk odmítat. Na druhou stranu batolata od 12 měsíců, která ještě nejsou náročná na chuť, by na něj mohla reagovat lépe. Určitě doporučuji produkt vyzkoušet u vašich dětí, případně ho zkusit přimíchat do oblíbeného pokrmu nebo dětského příkrmu, kde se chuť snadněji ztratí.

Cena

Balení Trime Kids DHA + D3/K2 stojí 899 Kč a obsahuje 43 ml. V přepočtu na denní dávku stojí zhruba 15 kč, což je v porovnání s konkurencí více. Ale je potřeba brát v potaz, že jedním produktem získáváte dva, potažmo tři mikronutrienty. Nemusíte tak kupovat zvlášť více produktů, ale s Trime Kids získáte vše potřebné v jednom.

Zjistit aktuální cenu

Závěr recenze

Hodnotit produkt Trime Kids DHA + D3/K2 pro mě není vůbec jednoduché. Z výživového hlediska mu není co vytknout (kromě možného nedostatku EPA). Čistota složení i způsob získávání složek je perfektní. Kdybych neměla doma dvě děti a nevěděla bych, jak reagují na nové (ne příliš) atraktivní chutě určitě bych doplněk stravy vybrala. Každé dítě je však jiné – co nechutná mým dětem, může chutnat vašim.

Určitě bych doporučila produkt vyzkoušet, a pokud s ním budete doma spokojení, máte vyhráno. Víte, že dětem servírujete jen to nejlepší. Pokud vaši nejmenší doplněk stravy nechtějí, nezoufejte. Na trhu je celá řada kvalitních doplňků stravy, ať už se jedná o omega-3 mastné kyseliny nebo vitamin D, které vaše poklady určitě zaujmou.

Myslete na to, že kromě omega-3 mastných kyselin a vitaminu D je třeba zajistit pravidelný příjem dalších důležitých živin, jako je hořčík, zinek nebo vitaminy skupiny B, které podporují růst, správnou funkci imunitního systému a celkovou vitalitu. Vyvážená strava, doplněná o kvalitní doplňky (pokud je to potřeba), je klíčem k zajištění dlouhodobého zdraví dětí a jejich správného vývoje.

Složení
Chuť
Cena
4.6