restaurace s detskym koutkem brno

Restaurace s dětským koutkem v Brně

13 tipů kam v Brně na jídlo s dětmi

Ať už v Brně žijete nebo tam vyrážíte v rámci dovolené, jako rodiče s dětmi jistě hledáte možnost dobře se najíst, a přitom své děti snadno zabavit. Brno jako moravská metropole disponuje řadou restaurací a kaváren, kde si mohou rodiče vychutnávat dobré jídlo a pití a děti se přitom zabaví v dětských koutcích, na hřištích a při podobných aktivitách. Abyste nemuseli tápat a googlit, sestavili jsme pro vás tipy na kavárny a restaurace s dětským koutkem v Brně, které naše výše uvedené požadavky splňují.

13 tipů na restaurace s dětským koutkem – Brno

1. Dětská čajovna Mezi Stromy

Obchodní dům klášter Josefská 1, Brno – střed

Naprosto kouzelné prostředí Dětské čajovny Mezi stromy vás vrhne do oázy klidu. Zatímco si dospělí mohou v klidu vychutnávat rozličné čaje i kávu včetně čerstvých a denně připravovaných dezertů, děti si užijí na spoustě prolézaček.

Celé prostředí působí uklidňujícím dojmem. Pod klenutými stropy najdete zelenou výmalbu s dekorem stromů a posezení na židličkách i v křesílkách. Kavárna nabízí dostatek prostoru pro dětské hry, včetně prolézaček, skluzavky, houpacího koníka a různých hraček. Z vlastní zkušenosti víme, že cizí hračky vždycky zabaví lépe než ty vlastní, které mají děti doma denně na očích. Díky tomu si můžete vychutnávat pestrou čajovou nabídku i lahodné dezerty, které často lákají už svým krásným vzhledem.

V letních měsících a dobrém počasí můžete vyměnit vnitřní prostory čajovny za terasu, která má neméně krásné okolí. I zde si děti přijdou na své, a tak si můžete nerušeně povídat s přáteli a užívat klid, zatímco si vaše děti budou hrát.

2. Sampalero

Jezuitská 585, Brno – střed

Sampalero je nekuřácká dětská kavárna v Brně, která nabízí nejen příjemné posezení pro dospělé a výbornou kávu, ale především spoustu zábavy pro děti. Přijít můžete s dětmi malými i většími. Nechybí zde vysoké krmící židle ani mikrovlnka, kde můžete těm nejmenším přihřát příkrmy. Děti pohodlně přebalíte na přebalovacím pultě.

V nabídce kavárny Sampalero najdete vedle vynikající kávy i dezerty, toasty nebo italské panini. Vychutnáte si i skvělé domácí palačinky připravované ze špaldové BIO mouky. Děti se vyřádí v dětském koutku o dvou patrech – určený pro větší děti, nebo v koutku s polstrovaným bazénkem s kuličkami – pro děti menší. K dispozici je i dětská kuchyňka a plno interaktivních hraček, díky kterým se děti zabaví a budou chtít tuto kavárnu navštěvovat každý den.

3. La Patas

U Leskavy 39, Starý Lískovec

Pokud hledáte restauraci s dětským koutkem v Brně a chcete se skutečně dobře najíst, vyzkoušejte Pizzerii Ristorante La Patas. Dětský koutek je zde sice malý, ale pro zabavení menších i větších dětí, než obsluha donese hotové pokrmy, to stačí. Dětský koutek je umístěný v jednom z rohů kavárny a ohraničený dřevěnou zábranou. Uvnitř jsou dětské židličky se stolečkem a hračky, se kterými se děti zabaví.

La Patas disponuje i řadou vysokých dětských krmících židlí, takže sem můžete v klidu zajít i s těmi nejmenšími, aniž byste je museli krmit posazené v kočárku. Celkové prostředí pizzerie je velmi příjemné a pokrmy jsou výborné. Ostatně, ochutnejte sami!

4. MAMA KAFE

Úvoz 525/29, Brno – střed

Interiér MAMA KAFE vás na první pohled zaujme stylovou střídmou výzdobou, čistotou barev a hračkami a prolézačkami z přírodního dřeva. Část této kavárny s dětským koutkem tvoří stoly s pohodlnými křesílky, kde mohou rodiče relaxovat, povídat si a vychutnávat speciality kavárny. Podává se zde vynikající výběrová káva pod značkou MAMA KAFE, limonáda z Kopanic a mošty z Ovocnářství Mezice. Vychutnat si ale můžete i domácí dortíky z kvalitních surovin.

Zbytek této dětské kavárny je pak věnován právě dětem. Mají zde dostatek prostoru pro hry, ale především pak velice kvalitní aktivity a hračky. Průlezky z přírodního dřeva pochází z dílny české značky Antonie Emma a hračky pak z holandské dílny Little Duch. Tyto průlezky i hračky si děti zamilují, a tak počítejte s tím, že zde nejspíš budete trávit celá odpoledne.

5. Havana – Restaurace s dětským koutkem

Masarova 2428/9, Líšeň

Chcete-li sobě i dětem dopřát trochu exotiky, najdete ji v restauraci Havana. Nejedná se sice přímo o dětskou restauraci, ale můžeme vás ujistit, že děti se zde dokonale zabaví a budou jako u vytržení z místních akvárií s exotickými plazy. Samotný koutek pro děti sice není nijak velký ani krásný, ale celkově je restaurace family-friendly. Najdete zde vysoké krmící židličky pro děti a při objednávce obsluha dětem donese omalovánky.

Více času, než hrou v dětském koutku však děti budou trávit obcházením prostředí restaurace, která má velmi exotický a netradiční interiér. Zaujmou je především akvária plná rybiček i plazů. V podstatě to pro děti bude taková návštěva netradiční zoo, kde si rodiče v klidu povečeří či poobědvají a děti budou mít o zábavu postaráno. Vedle jídel si zde můžete vychutnat i dobré zákusky a cukrovinky.

6. Učňovská kavárna

Skrytá 166/2, Brno – střed

V centru Brna se nachází i další kavárna vhodná pro rodiče s dětmi. Najdete ji kousek náměstí Svobody v ulici Skrytá a nese název Učňovská kavárna. Už podle názvu jistě pochopíte, že zde obsluhují především učni, kteří se připravují na své budoucí povolání. Celá kavárna má moderní a příjemné prostory a obsluha je milá a usměvavá.

Děti si mohou pohrát v dětském koutku odděleném prosklenou stěnou, kterou na ně krásně vidíte a máte je pod dohledem. V dětském koutku najdete koberec, pohovku, malý stan a regály s hračkami. U dětského stolečku si mohou hrát i malovat.

Tato kavárna láká nejen krásným interiérem, ale také vynikajícími pokrmy, kávou a dezerty. Užijete si zde svou chvíli relaxace a děti se snadno zabaví.

7. Na Návsi – Restaurace Brno

Brněnská 53, Říčany

I restaurant Na Návsi vám umožní se v klidu najíst a vychutnat si gastronomické speciality podniku, aniž byste museli neustále hlídat své děti. Dohlížet na ně samozřejmě musíte stejně, ale snadno se zabaví, a to jak uvnitř restaurace, tak na venkovní terase. V restauraci Na Návsi je pro děti vytvořen samostatný dětský koutek s kuličkami a televizní obrazovkou. Venku na terase se pak mohou vyřádit na dětském hřišti.

Na Návsi dbají na to, aby se dal jejich restaurant označit jako zážitkový. Proto se můžete těšit na skutečně kulinářské speciality z čerstvých potravin a od renomovaných kuchařů.

8. Pivovarská restaurace Moravia

Kytnerova 6/1, Medlánky

Kousek od centra města (cca 20 minut), v brněnské části Medlánky, najdete Pivovarskou restauraci s dětským koutkem – Moravia. Hned vedle restaurantu najdete i samotný pivovar, kam se můžete objednat na prohlídku se sládkem a zjistit, jak se místní pivo vyrábí. Máte-li už větší děti – cca 5 a více let, jistě je prohlídka pivovaru také zaujme.

V restauraci si vychutnáte tradiční česká jídla i jídla modernějšího rázu, a především místní čerstvé pivo a domácí limonády, které budou chutnat dětem. Nemají sice v menu dětská jídla, ale snadno se dá domluvit s obsluhou na menších – dětských porcích. Uvnitř restaurace jsou k dispozici dva dětské koutky se stolky a židličkami a různými hračkami, ve kterých se děti snadno zabaví.

Vedle restaurace se pak nachází i dvě krásná hřiště – Zámecké hřiště a Hřiště Halda.

9. Rossa Cafe – Dětská kavárna

Zikova 2467/34, Líšeň

Kavárna s dětským koutkem Rossa Cafe v Brně – Líšni je doslova dětským rájem. Jedná se o jednu z nejlepších kaváren pro děti, které v Brně najdete. Není tu jen malý dětský koutek. Celá kavárna je přizpůsobena dětem a hračky zde mají čisté, funkční a obměňují je, aby byly nejen bez vad, ale také aby zaujaly i děti, které sem s rodiči chodí častěji. Nechybí ani koutek se skluzavkou chráněný sítí, interaktivní hračky apod.

V létě můžete místo vnitřních prostor vychutnávat kávu na zahrádce, kde je rovněž řada aktivit pro děti, jako je pískoviště, dětské motorky, tabule na malování, chodníček pro chození na boso, stěna na lezení a plácek s bagry, kde mohou bagrovat písek nebo kamínky.

Počítejte však s tím, že za vnitřní hernu se platí za děti mírný poplatek. Venkovní hřiště na zahrádce je pak zdarma. Vychutnat si můžete nejen dobrou kávu, ale i skvělé dezerty lákající už na první pohled.

10. Cukrárna U Myšky

Zlínská 1329/12, Slatina

Kavárna s dětským koutkem je také Cukrárna u Myšky, kterou najdete ve Zlínské ulici v Brně – Slatina. Nejedná se sice o přímo dětskou kavárnu, pro děti tu mají jen menší dětský koutek, ale zase se zde nemusí za hraní dětí v koutku platit poplatek. Koutek nabízí dětem dětskou kuchyňku, obchůdek, dřevěné hračky i televizi, kde je možné nechat pustit krtečka. Je však vhodný pro děti maximálně do 4 let.

V letních měsících můžete kromě vnitřních prostor využít i venkovní terásku na náměstí, kde mohou pobíhat i větší děti a vy je přitom máte pod dohledem. V Cukrárně u Myšky si vychutnáte vynikající zákusky, zmrzlinu z Opočna i další lahůdky. Děti ocení domácí limonády a vy kvalitní kávu.

11. Like it

Benešova 166, Modřice

Rodinný restaurant Like it v Brně – Modřicích patří mezi nejlepší family-friendly restaurace. Najdete zde vynikající jídlo, především jejich pizza na dřevo stojí za ochutnání, ale také myslí na děti. Jde jim především o to, aby měly děti své zázemí, kde si mohou hrát, zabaví se a nebude se jim chtít domů. Rodiče či jejich doprovod si pak mohou v klidu vychutnat vynikající jídlo a pití, děti mají pod dohledem a ví, že se jim nic nestane.

V Like it si můžete dopřát nejen oběd nebo večeři. Přijít můžete i na snídani, což je především pro rodiče s dětmi ideální varianta, protože koutek je v tu dobu prázdný. Jindy je lepší dětský koutek rezervovat.

V dětském koutku děti najdou trampolínu, prolézačky, bazének s kuličkami atd. Je vyroben po vzoru některých velkých zábavních parků pro děti, ale samozřejmě v menší podobě. Pro zabavení dětí i tak stačí.

12. McDonald u Globusu

Hradecká 408/40, Globus, Ivanovice

Nepatříme sice mezi rodiče podporující stravování dětí ve fastfoodech, ale může se stát, že se v Brně – Ivanovicích vydáte na nákupy a bude trvat delší dobu, než byste dorazili domů a uvařili svým dětem oběd. Rychlou, a přitom pro děti zábavnou možností pak může být zastávka v brněnském McDonaldu, kde je velký výběr jídel a samozřejmě i dětský koutek, kde si děti pohrají, než obsluha jídlo přinese, nebo než se rodiče v klidu nají. V koutku kromě prolézání mohou děti vyzkoušet i velkou klouzačku.

13. Hrádek plný hrátek

Volejníkova 1805/2, Černá Pole

Ve Volejníkově ulici v Brně najdete dětskou kavárnu Hrádek plný hrádek, která se pro vaše ratolesti stane pohádkovým rájem. Tato kavárna myslí primárně na malé návštěvníky, pro které je zde nachystaný hrací koutek, jemuž vévodí obrovský tříhlavý drak. Zdi jsou vymalované motivy z klasických českých večerníčků, na podlaze je koberec, takže se nemusíte bát, že děti v chladných měsících nastydnou a hraček je tu doslova nepřeberné množství. Každé dítě si něco vybere a něčím se zabaví. V letních měsících pak můžete sedět na příjemné zahrádce, kde si děti rovněž mohou pohrát.

Vychutnat si zde můžete lahodné vafle a čokolády připravované z nejkvalitnějších surovin. Samozřejmě je zde k dostání i výborná káva. Jídlo si můžete sníst přímo v kavárně nebo si jej rezervovat online, vyzvednout a vzít si ho s sebou.

  1. V létě je skvělá taky Butchers na Dobrovského. Je u ní k dispozici velké hřiště pro hosty.
    Podobně U Kohoutů v Kohoutovicích. Sice skromné hřiště, ale na chvíli zabaví.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *