KetoDiet proteinový croissant – RECENZE

Vyzkoušeli jsme KetoDiet proteinový croissant - máslový, makový a double choco

ketodiet proteinovy croissant

V dnešní recenzi jsme se zaměřili na proteinový croissant od firmy KetoDiet. V nabídce najdete několik příchutí oblíbených croissantů, které patří u KetoDiet mezi bestsellery. Je toto označení opodstatněné? V redakci jsme ochutnali 3 příchutě: máslový, makový a double choco. Který z nich vyšel jako vítěz testu?

Proteinové croissanty nejsou vhodné pro děti. Výrobce je doporučuje již od první fáze ketodiety, ale pokud nízkosacharidová dieta není vaším cílem, můžete si je vychutnat kdykoliv. Honí vás mlsná a nestíháte si nic v rychlosti připravit? Právě v těchto situacích mohou být proteinové croissanty záchranou.

Zajímá vás ketodieta jako dietní plán na hubnutí? Srovnali jsme pro vás výhody a nevýhody nejlepších ketodiet na českém trhu.

Testování a recenze

Pro recenzi KetoDiet jsme vybrali tři příchutě oblíbených croissantů: máslový, makový a double choco. Máslový croissant je dostupný ve dvou kusech v balení, zatímco ostatní příchutě se prodávají jednotlivě. Recenzi pro vás zpracovala nutriční specialistka Katka.

Shrnutí recenze

  • Příjemně měkká konzistence
  • Až 13 g bílkovin v jedné porci
  • Vysoký podíl vlákniny
  • Prakticky balené po 1 porci
  • Již od 1. kroku ketodiety
  • Vyšší cena
  • Sladidlo cyklamát sodný

Zjistit aktuální cenu

Chuť

Jste milovníci sladkého pečiva a nechcete se ho zbavit ani při nízkosacharidové dietě? Právě pro vás jsou ideální proteinové croissanty od KetoDiet. Konzistence je příjemně měkká a na chuti nepoznáte vyšší obsah bílkovin a nižší podíl cukru.

Porce odpovídá klasickému balenému croissantu, ale obsahuje mnohem více bílkovin. Nemusíte se tedy bát, že byste po svačině měli hlad. Chuťově nejlepší je samozřejmě čokoládový, ale ani máslový za ním příliš nezaostává. Výhodou máslového croissantu je jeho univerzálnost – má příjemnou chuť, není příliš sladký, ale pokud by vám na něm něco chybělo, můžete si ho namazat oblíbeným džemem nebo arašídovým máslem. Chuť makového mě zaujala nejméně, zdá se mi více sladký (oproti ostatním), přestože obsahují stejné množství cukru. Vadí mi i maková zrníčka, ale to je samozřejmě individuální záležitost. Máte rádi makové pletýnky? Tento KetoDiet croissant bude jistě váš favorit.

Složení

Základem všech tří croissantů je pšeničná bílkovina, produkt tedy není bezlepkový. Příchuť double choco vyhrává na plné čáře, alespoň co se týče obsahu bílkovin. V jednom kusu najdete 13 g bílkovin, což je velmi slušné množství. U ostatních dvou se pak obsah pohybuje okolo 8 g.

Co hodnotím velmi kladně je množství vlákniny ve všech třech výrobcích. Pohybuje se okolo 12 g (u double choco dokonce 13 g), což téměř odpovídá 1/3 doporučeného denního příjmu vlákniny.

Obecně jsou produkty, co se týče složení uspokojivé. Všechny produkty obsahují směs ovesné, pšeničné a rýžové bílkoviny. Vysoký obsah vlákniny poskytuje akáciová a pšeničná vláknina. Nevýhodou je použití kontroverzního sladidla cyklamátu sodného (v makovém není). Jedná se o syntetickou náhradu cukru, která je v USA zakázaná. V Evropské unii je však povolena, protože její škodlivý vliv na zdraví nebyl prokázán.1ČLÁNEK:https://bezpecnostpotravin.cz/termin/cyklamat/I tak je jeho používání na zvážení, zvláště když existují jiná nízkokalorická sladidla. Makový croissant je bez cyklamátu sodného, ale v double choco je zase nejvyšší procento bílkovin a vlákniny. Výběr je tedy na vás.

Cena

Jak už to u produktů KetoDiet bývá, cena je vyšší. Odpovídá složení, vysokému podílu bílkovin a vlákniny. Jedná se o produkty, které jsou specifické pro ketodietu, a tak i ta cena tomu odpovídá. Pokud ale hledáte proteinovou alternativu ke klasickým croissantům, ty od KetoDiet určitě stojí za zkoušku. Balení dvou máslových croissantů stojí 128 korun, tedy 64 korun za porci. KetoDiet croissant makový stojí 74 korun, double choco pak 79 korun. Z hlediska ceny se tak nejvíce vyplatí máslový, ale makový a double choco mají lepší složení. Pokud jste fanoušky KetoDiet produktů, doporučuji sledovat jejich stránky a sociální sítě, kde často poskytují slevy.

Zjistit aktuální cenu

Závěr recenze

Proteinové croissanty od KetoDiet představují skvělou alternativu pro všechny, kteří se nechtějí rozloučit se sladkou svačinkou ani během ketodiety nebo hledají produkt s vyšším obsahem bílkovin a vlákniny. Chuťově za mě jasně vítězí produkt double choco, který se pyšní také nejvyšším obsahem vlákniny a bílkovin. Máslový croissant boduje svou univerzálností a jemnou chutí, zatímco makový je ideální pro milovníky klasického makového pečiva, i když může být pro někoho příliš sladký a plný zrníček máku.

Cena se může zdát vyšší, ale odpovídá kvalitnímu složení a zaměření na specifickou dietu. Pokud máte rádi produkty KetoDiet nebo hledáte rychlou variantu svačiny, určitě vyzkoušejte tyto proteinové croissanty.

Podívejte se také na další recenze produktů Keto Diet. Hodnotili jsme např. proteinové kaše, proteinové palačinky, proteinové tyčinky nebo se podívejte na souhrnnou recenzi potravin Keto Diet.

Chuť
Složení
Cena
4.3