Oznámení
Smazat vše

Jak dlouho jste se snažili otěhotnět, než to vyšlo?

5 Příspěvky
5 Uživatelé
0 Reactions
149 Zobrazeno
Agata
Příspěvky: 14
Úvodní téma
(@agata)
Předškolák
Přidal se: před 5 měsíců

Jen ze zajímavosti, na kolikátý cyklus se vám povedlo počít? Já vím, každá (každý pár) to máme jinak. Ale jaká ej vaše zkušenost. Šlo to někomu opravdu na poprvé? Šlo to někomu počít napoprvé po 30? 

PS: Moc ráda uslyším nějaké success stories <3 

4 Odpovědí
Renny
Příspěvky: 19
(@renny)
Předškolák
Přidal se: před 5 měsíců

Jo tak mně bylo 29 když sme se "začali snažit". Takže dejme tomu na hranici 30 a už jsem měla docela strach kvůli mým zdravotním komplikacím. A na poprvé to rozhodně nešlo, takže jsem se tak trochu začínala bát, i když samozřejmě vím, že do roka je to ok i pro zdravý pár. Nakonec se nám to podařilo po půl roce (5 cyklů). S tím,ž e v průběhu bylo i jedno chemické těhotenství, ale to jsem sotva zaznamenala.

Takže long story short - 5 cyklů.

Odpověď
Avatar Rodicovo.cz
Příspěvky: 8
(@annav)
Zvídavé batole
Přidal se: před 4 měsíce

U nás první dítě bylo vskutku napoprvé, ale nebylo plánované (i když chtěné <3), ale to se asi nepočítá, to byla zkrátka náhoda. Mysleli jsme si pak, že druhé půjde podobně bez problému, ale to byl omyl. Ačkoliv jsme měli hned v prvním cyklu počáteční úspěch, nakonec to dopadlo jako mimoděložní těhotenství a skončilo operací a odstraněním mého vejcovodu. Další snažení pro mě bylo psychicky hodně náročné, měla jsem obrovský strach, že se to stane znovu a přijdu i o druhý vaječník. 

Chci tím tedy říct, že ne vždy mají lehkou cestu ani ti, co se jím zadaří "napoprvé". Každopdáně teď už máme dvě krásné zdravé děti, a to taky poměrně rychle po operaci (tuším 2. cyklus, ale těžko se mi to počítá, když jsem poté měla cyklus trochu rozhozený). Zkrátka ať je vaše cesta jakákoliv, i když jsou podmínky nepříznivé nebo to trvá, naprostá většina párů se svého miminka nakonec dočká. 

Odpověď
Deniska
Příspěvky: 17
(@deniska)
Předškolák
Přidal se: před 5 měsíců

My byli ti co se povedlo na poprvé. Ale hned jsem využila ovulační test a měla potvrzenou ovulaci, vlítli jsme na to, a za 2 týdný 2 čárky na těhotenském testu. Ale neberu to tak, že to byla samozřejmost a snažím se naočekávat podobnou rychlost u druhého.

Odpověď
Avatar Rodicovo.cz
Příspěvky: 9
(@janik)
Zvídavé batole
Přidal se: před 5 měsíců

U nás to do úspěšného početí (a úspěšného těhotenství) trvalo rok a půl. Mezitím jeden potrat a dva brzký potraty (biochemický těhotenství). Jsem moc ráda, že se nám to nakonec povedlo (na IVF jsem nechtěla), ale nedokážu si představit, že bych se snažila o další. Byl to hodně náročný rok a půl.

Odpověď